tirsdag den 3. maj 2016

Cykeltur med overnatning

Vi gav os selv og Mathias en cykeltrailer i julegave.
Vi har to formål med cykeltraileren. For det første ønsker vi en sikker måde at cykle Mathias i vuggestue om vinteren når det er glat.
For det andet vil vi gerne kunne komme let afsted på weekendture og småferier i Danmark.

I bededagsferien har vi testet udstyret med en enkelt overnatning.
Planen er at vi skal på tur i 4 dage i Kristihimmelfartsferien.

Cykeltraileren vi har valgt er en Dolphin XL fra Winther. Vi undersøgte mange mærker og modeller men denne har fået de bedste anmeldelser mht. sikkerhed og den har det største lasterum. Der er plads til to børn og 60 L bagage. Den er meget stabil og har et lavt tyngdepunkt så risikoen for at vælte er lille.

Vi cyklede fra Thisted fredag. Målet var Tved Shelterplads tæt ved Hanstholm Viltreservat i Nationalpark Thy. Der er ca. 17 km derud.
Første halvel gik på asfalteret cykelsti. Sidste del gik gennem Tved plantage på grusvej. Det gik helt fint at cykle med traileren trods grus og sten.

Vi slog telt op på pladsen. Mathias er stor nok til at det er sjovt at gå rundt med pløkkerne og hjælpe med at sætte dem i jorden. Da det ikke gør så meget, hvor meget oppakningen vejer valgte vi vores 4 mands telt for at have bedre plads til leg i teltet hvis det blev dårligt vejr.

Sine og Mathias slår teltet op.

Mathias hjælper med teltpløkkerne.

Vi bager snobrød.


Sine og Mathias plukker brændenælder til aftensmaden.

En ordentlig haglbyge i de tidlige morgentimer laver vinterlandskab.

Cykel og cykeltrailer.

Udsigt over Hanstholm Viltreservat. Her kan man se krondyr.

Vi havde forberedt snobrødsdej hjemmefra der hævede under cykelturen. Det er virkelig nemt og giver lang tids god underholdning.

Vi samlede grankogler og lavede små dyr af dem.

Natten gik helt uden problemer. Temperaturen sank til ca. 2 grader, men Mathias holder fint varmen med en uldnatdragt og en tynd trøje i sin Helsport Mini sovepose. Vi kan ikke finde noget dårligt at sige om soveposen.

Lørdag formiddag lavede vi bål igen og plukkede spæde brændenælder til at lave suppe til aftensmad.
Vi cyklede hjem før frokost. Mathias faldt hurtigt i søvn og sov godt næsten hele vejen til Thisted.

Så er vi klar til en længere tur i Kristihimmelfartsferien. Hvis vejret er med os går turen fra Agger til Klitmøller langs redningsvejen og hjem til Thisted.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar