tirsdag den 7. juli 2020

Telttur i Vassdalen

Vi lægger afsted på endnu en kort telttur med en enkelt overnatning til Vassdalen.
Vejret i midten af april har været præget af vekslende vejr med temperaturer omkring 0-2 varmegrader og slud/småregn.
En udfordring på vinterture i telt er fugt. Der sætter sig kondens på inderteltet og på soveposerne.
Det er et problem der kan håndteres så længe det er frostvejr eller der jævnligt er sol så telt og soveposer kan tørre.
Det er svært at lægge ud på flere dages tur med børn når man vågner til et regnvådt telt og skal gå i småregn hele dagen.
Endnu en udfordring med børnene er at de gerne vil lege udenfor teltet ved lejren, hvilket er dejligt, men deres tøj bliver vådt når der er tøsne. Når skistøvler og flyverdragter er våde er det næsten umuligt at tørre.
Vi har nogle gode råd vi kan dele med os og det er at have 3-4 par strømper med til hvert barn. Vi skifter strømper et par gange om dagen og så må de våde strømper tørre i vores sovepose om natten (hvilket selvfølgelig gør soveposen mere fugtig). Vi giver børnene en plastikpose (tyk frysepose) på udenpå strømpen så de våde støvler ikke gør strømperne drivvåde, men selvfølgelig bliver de våde af sved.
Problemet med at våde sko bliver koldere har vi svært ved at løse, men da problemet jo opstår når det er tøsne er kulde ikke så stort et problem. Desuden har vi et par almindelige vinterstøvler med til hver, så de kan få tørre sko på til at lege udenfor teltet.

Vi går ind gennem Vassdalen i strålende solskin. Dalen ender ved en kort stejl bakke med en stor foss. Det er dejligt at falde i søvn til vandets brusen.

Klar til afgang i Vassdalen.

Daniel og Asta nyder solen foran teltet.

Storfossen åbner langsomt op. Vi gik en dagstur her for en ugen siden og da var den helt lukket. Foråret er virkelig på vej.

Vandets brussen er fascinerende. Vi kaster snebolde i vandet.

Mathias og Daniel går op fra dalen og nyder udsigten. Leigastind i baggrunden.

Bukkefjeldet.

Mathias og Daniel.

Vores trygge hjem.

Træt dreng om aftenen i posen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar