onsdag den 3. juni 2015

Mathias første telttur, udstyr og mad

Vejret er blevet lunere omend sommertemperaturerne lader vente på sig.
Vi har besluttet at tage Mathias med på telttur med en enkelt overnatning d. 22.-23. maj.
Det er dagen før han fylder 1 år.
Vi har gjort os mange overvejelser om hvorvidt det er for tidligt, men er nået frem til, at en tur med en enkelt overnatning i Nationalpark Thy, hvor vi telter tæt på bilen så vi kan afbryde turen hvis det ikke fungerer, er en god måde at starte på.

Vi planlægger to ture i Nordnorge i august af hver 4-6 dages varighed, så vi vil tage så mange weekendeture hjemme i DK som muligt for at teste udstyr, se hvad der fungerer og at komme i form.

Lidt om udstyret vi bruger:
- Telt: Vi bruger et Hilleberg Nallo GT2 med. Hilleberg laver nogle af de bedste telte. De er lette og gennemtænkte til mindste detalje. Vi har sovet mange nætter i dette telt.
- Luftmadrasser: Vi sover på oppustelige madrasser fra Exped. De er lidt tungere end de fleste letvægtsmadrasser på markedet, men komforten er de ekstra gram værd.
Da der kun kan være to madrasser i teltet og Mathias skal sove i smørhullet, medbringer vi et gammeldags liggeunderlag i skumgummi til at lægge i midten så han ikke glider ned mellem madrasserne og sover direkte på teltgulvet. De oppustelige liggeunderlag fylder hele teltet ud, så det er blot en ekstra sikkerhed.
- Soveposer: Vi tager 3-sæsoners soveposer fra Helsport med.

- Køkken: Jetboil MiniMo, bruger gas.
- Mad: Til aftensmad spiser vi en frysetørret ret fra Real Turmad. Til morgenmad får vi havregrød og til frokost rugbrød med pålæg.

Af tøj til Mathias har vi medbragt følgende:
- 3 stk. uldbodyer
- 3 stk. uldbukser
- Uldtrøje
- Flyverdragt
- Støvler
- Hue
- Vanter
- Regntøj
Daniel laver mad = venter på at vandet koger.

Sine og Mathias venter på aftensmaden.




Ingen kommentarer:

Send en kommentar