fredag den 20. februar 2015

Vintertøj til baby

Da vi planlagde vores skiferie i uge 6 2015, brugte vi meget tid på at finde ud af, hvilket tøj Mathias skulle have med. Han er ca. 8 mdr. når vi tager afsted.

Vi sværger selv til uldtøj, da man holder varmen godt i både tørt og fugtigt uldtøj og uld ikke lugter selv efter at man har svedt meget i det.
Men Mathias skal ligge stille i en pulk og vil ikke svede, så her gælder det om at han holder varmen.

Vi klædte ham på efter samme model som vi selv bruger med lag-på-lag tøj.
Inderste lag / 1. lag: Uld bodystocking og uldstrømpebukser el. tynde uldbukser.
Mellemlag / 2. lag: Heldragt i uldfrotté.
Ekstra mellemlag: Hjemmestrikket uldtrøje og uldbukser.
Yderste lag / skallag: Flyverdragt.
Inderste lag og mellemlag.

Ekstra mellemlag og skallag. Mathias med en termosko i hånden og solbriller.

Desuden: Elefanthue i uld, fleecevanter og termosko.
For at beskytte hans ansigt mod kulde og sol fik han Sines gamle skibriller på. Desuden havde vi købt en par babysolbriller.
De har ikke stænger, men et neoprenbånd, der kan justeres. Solbrillerne er af mærket Baby Banz (google det) og kostede ca. 150 kr. Dem kan han passe i 2-3 år.

Uldbodyer og strømpebukser kan købes i alle børnetøjsforretninger eller i Føtex.
Heldragten i uldfrotté og flyverdragten er af mærket Polarn o Pyret. Det er et svenskt børnetøjsmærke Sine kender fra sin barndom. De laver super lækkert men også lidt dyrt tøj, der kan købes over nettet.
Uldtrøje og uldbukser er strikket af mormor og Sine. I kender sikkert nogen, der kan hjælpe jer. Der er mange gode og gratis opskrifter at finde på www.garnstudio.com

I pulken blev han puttet i sin VoksiPose og derefter ned i en sovepose. Vi var grundige med at isolere bunden af pulken da der er tæt kontakt til sneen. Vi brugte to lag liggeunderlag og et tykt uldtæppe.
Vi havde medbragt varmepuder. Indholdet er flydende og når man knækker den metalclips der er i poserne bliver de faste og udvikler varme. De varmer i et par timer. Herefter koges de og kan genbruges ca. 500 gange. Vi lagde dem ved Mathias fødder. OBS ALDRIG direkte mod hud da de kan forårsage forbrænding.

Han frøs bestemt ikke på noget tidspunkt og sov som en baby når vi var på langrendstur.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar